Allereerst, wat is een VPN dan precies? Zonde teveel in de details op te gaan, een vpn (virtuel private network) stelt je in staat om verbonden te zijn met het internet op een manier die privé  en anoniem is. Een vpn creëert in wezen een veilige geëncrypteerde tunnel tussen een apparaat en de server waarmee je verbindt waardoor je tegen pottenkijkers beschermt wordt. Maar de hoe is niet zo belangrijk als de waarom.  Dus waarom zou je een vpn op je smartphone installeren? Ik ga ja daar drie redenen voor geven.

#1 Wanneer je met het internet verbindt dan doe je dit via je ISP( internet server provider) die exact kan zien wat je online uitspookt en welke websites jij bezoekt. Wellicht doe je niets illegaals maar toch is het geen fijn idee dat een ander in jou privé leven kan meekijken is best eigenaardig. Wanneer je een VPN service gebruikt dan kan jouw ISP alleen zien dat je met een virtuele server verbonden bent, maar welke websites je bezoekt zijn zullen niet meer traceerbaar zijn.

#2 De tweede reden waarom je een vpn verbinding wilt gebruiken is omwille beveiligingsredenen. Als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van een openbaar netwerk zoals in een restaurant, op school of op je werk dan bestaat er een grote kans dat een hacker je data meeleest. Door een vpn verbinding worden al je gegevens gecodeerd waardoor er slechts een een hoopje cijfers en nullen overblijft.

#3 En de laatste reden is omdat we content willen zien die geblokkeerd is of onbeschikbaar is in jouw land. Met een vpn veranderd de locatie van je ip adres waardoor het lijkt alsof je je bijvoorbeeld in Rusland, China, Australie of Saudie Arabie bevindt. Dus het is alsof je digitaal aan het teleporteren bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *