Handige tips en tricks die een ieder van jullie zou moeten weten wanneer je regelmatig een magnetron gebruikt.

#tip nummer 1: Zo voorkom je dat je eten aanbrand.

  • Gebruik een deksel om vlekken en spetters te voorkomen. Wanneer je een gaatje hebt waar de stoom uit vrij komt gebruik dan keukenpapier of waxpapier. Om vocht in je eten te behouden, gebruik dan een speciale deksel die is ontworpen voor het koken in de magnetron.
  • Als de maaltijd spettergevoelig is door gekookte granen en tomatensaus, gebruik dan een grotere kom. Dit geeft het eten meer ruimte om te koken. Zelfs in de beste magnetron doe je er goed aan om een grotere kom te gebruiken.
  • Om oververhitting te voorkomen doe je er goed aan om je eten tussendoor even de draaien of roeren.

Tip nummer 2: Stop deze dingen nooit in je magnetron

Aluminiumfolie is niet bedoeld voor in de magnetron. Het wordt over het algemeen niet gebruikt omdat de folie de microgolven van het voedsel afbuigt. Je kunt echter wel een klein, stukje bovenop het eten of in een hoek plaatsen om te voorkomen dat je voedsel verbrand. Zorg ervoor dat er geen kreukel inzitten- deze kunnen vonken veroorzaken. Naast het folie is het afgeraden om een gekookt ei op te warmen. De watermoleculen verwarmen namelijk sneller dan het ei zelf waardoor er een ontploffing ontstaat, met als gevolg dat je het hele apparaat kunt schoonmaken.

Tip nummer 3: Het schoonmaken

Spuit allereerst je reinigingsmiddel op een doekje alvorens je je apparaat ermee afveegt. Spuit de middelen nooit direct in de oven. Als er in de uitlaatgaten in de oven wordt gespoten, kunnen er namelijk interne onderdelen beschadigen. Zorg ervoor dat je het interieurplafond in de magnetron goed schoonmaakt – er wordt hierin namelijk veel spat voedsel en vloeistof opgevangen. Reinig de draaitafel met de hand of reinig het in de vaatwasser.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *