fietsen op een elektrische bakfiets is voor mij een dagelijkse bezigheid. Ik weet hoe ik mij moet kleden, hoe lang het gaat duren om op tijd te komen, ik weet waar ik kan parkeren, en ik weet dat het een prima gelegenheid is om tijd voor mezelf te hebben om alles op een rijtje te zetten.

Waarom zou je overwegen om een bakfiets te kopen?

Een bakfiets brengt je van A naar B. Van en naar je werk, naar leuke activiteiten met je vrienden, om een kop koffie te drinken, of om naar de sportschool te gaan. Bakfietsen zijn ideaal voor mensen die regelmatig veel spullen voor zichzelf of andere moeten vervoeren. Voor tripjes van 8 km of minder zijn bakfietsen zeer geschikt als familievoertuig. Ook bedrijven kunnen flink op transportkosten bezuinigen.  Door van bedrijfsauto’s naar bedrijfsfietsen over te stappen.

De geschiedenis van de bakfiets.

Technologische ontwikkelingen maakte het mogelijk om in 1885 de eerste bakfietsen op de markt te brengen. Het werd gebruikt door arbeiders om handelswaren zoals melk, brood, vlees en brieven te vervoeren. In het jaartal 1920 werd er in Denemarken De Bakers bakfiets gelanceerd. Hiermee was er een mogelijkheid om kinderen te vervoeren.

De toekomst

Dit is pas het begin. Doordat er veel mensen overstappen naar de bakfiets zijn de verwachten wat betreft de  technologische ontwikkelingen ook hoger geworden. Met de opkomst van 3D printen zijn er deuren naar nieuwe mogelijkheden wat betreft de vorm en functies bijgekomen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *