Auto ongeluk gehad? Ben je niet schuldig aan het ongeluk en heb je schade opgelopen? Je kan dit dan op de tegenpartij verhalen. Je kunt daarbij een schadeclaim krijgen voor de opgelopen letselschade en geestelijke schade. Dit zijn twee verschillende dingen. Lichamelijk is letsel aan je lichaam en geestelijk zijn problmeen die je ondervindt door het ongeluk. Bijvoorbeeld angst, verdriet of steeds maar terug moeten denken aan het ongeluk. Dit is allemaal heel erg vervelend om mee te maken. En als je een auto ongeluk gehad hebt dan moet je dit altijd melden.

Niemand wil dat het je overkomt. Zeker niet wanneer er sprake is van lichamelijk letsel. Het is verschrikkelijk als je dat overkomt en je hier lange tijd last van zal hebben. Gelukkig kun je hiervoor wel een hoge schadevergoeding krijgen.

Heb je veel klachten? Deze kun je in twee verschillende soorten omschrijven. Lichamelijk klachten en geestelijke klachten. Voor beide klachten kun je een aparte schadeclaim indienen. Hoe meer last je ondervindt hoe hoger de schadeclaim zal zijn. De hoogte letselseschade is dan ook helemaal afhankelijk van de opgelopen schade.

Letselschade melden is heel erg belangrijk. Dit moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt dit zowel zelf doen of laten verzorgen door een advocaat. Wanneer de ander schuldig wordt bevonden aan het ongeluk zijn de kosten voor zijn rekening. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de kosten van een advocaat. Je krijgt deze terug wanneer jij in het gelijk wordt gesteld. Het kan goed helpen om een goede advocaat in handen te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *