Wat de reden ook mag zijn, één van de redenen waarom je dit prachtige werelddeel toch een keer zou willen bezoeken is omwille de wonderschone dieren zoals leeuwen, olifanten en neushoornen te aanschouwen voor het geval je deze alleen op de tv gezien hebt. En dan heb je ook nog nijlpaarden, giraffen, zebra’s, meerkatten, wilde honden of hyena’s.

En of het nou om  een territoriumgevecht tussen een groep neushoornen of een jachtluipaard die in het toeristenbusje probeert te sluipen gaat, je kunt het allemaal meemaken in het Afrikaanse natuurspektakel. Reizen naar Afrika is zeker de moeite waard. Een reis kan behoorlijk veel geld kosten, daarom heb je gelukkig een heleboel acties.  Je zou eventueel een dagaanbieding website kunnen bezoeken. Wellicht heb je geluk en kun je voor een geringe prijs een ticket tot je beschikking krijgen.

Een levend sprookje voor de walvisliefhebbers

Een van de beste plekken waar walvisobservatie-excursies worden aangeboden zijn in Afrika “ the footprints” te vinden.  Dit is een van die weinige plekken waar je walvissen vanaf kustpadden, restaurants, cafés en zelfs vanuit je bed in het hotel kun zien.

‘s Werelds grootste sardinetrek

Tussen de maanden mei en July zijn er ten zuiden van Afrika miljoenen sardines te vinden, deze trekken een heleboel verschillende roofdieren,walvissen,haaien en dolfijnen aan. Het is een prachtig aanzicht voor duikers. Er worden daarom ook volop excursies in deze gebieden georganiseerd.

Snorkelen in Hout Bay

Altijd al met wilde zeehonden willen zwemmen? Kom dan naar Houtbay. Zeehonden zijn nieuwsgierige speelse dieren die graag bij mensen komen rondsnuffelen. Kijk niet raar op wanneer ze om je heendraaien. Vooral doordat ze niet gefokt of in gevangenschap gehouden worden is het een unieke ervaring.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *